Pamel: verslag van woensdag

Datum Activiteit: 
05/06/2019
Plaats Activiteit: 
De Kalei

Vestiging:

Korte Beschrijving: 

Klik HIER voor het verslag

 

De Kalei, woensdag

 

Gisterenavond vielen de meeste kinderen snel in slaap; zo snel zelfs dat ze geflitst werden. Daar kwam natuurlijk gedonder van. Maar uiteindelijk bleek het over een storm in een glas water te gaan.

De volgende ochtend stonden ze uitgerust op en keken al verwachtingsvol naar de dagtrip naar het openluchtmuseum van Bokrijk uit. Ze haalden opgelucht adem toen ze hoorden dat de reis heen en terug met de bus werd gereden.

Snel kleedden zij zich aan, verfristen zich, gingen ontbijten en maakten weer hun lunchpakket klaar.

Na een korte rit stapten wij uit. In het domein werd de groep opnieuw in drie verdeeld. Ieder deed om beurt zowat dezelfde activiteiten. Omdat we dit jaar de 450 verjaardag van Bruegels dood herdenken, stond de hele dag in het teken van deze grote schilder.

We wandelden het Bruegelpad af waar de kinderen onderweg in verschillende huisjes op zoek gingen naar verstopte diamanten om het verloren schilderij terug te vinden. Dit vonden ze zeer plezant. Daarna knutselden ze in een werkatelier  aan een hoedje van papier. Bruegel schilderde graag veel volkse figuren met vele soorten hoofddeksels op. De kinderen lieten hun inspiratie de vrije loop en dat zorgde voor vreemdsoortige creaties. Ook in de bezochte hoeves, stallingen, molens, … was er een link met de schilder te vinden.

Om het bezoek af te sluiten haalden zij hun hartje op in de super speeltuin. Daar was een winkeltje open en ze konden er souvenirs en snoep kopen.

De hele dag viel er geen druppel regen. In de voormiddag waren er wel wat wolken maar in de namiddag konden we van een heerlijk zonnetje geniet. Raar weer hier in de Limburg.

De bus bracht ons terug naar De Kalei. Daar wachtte het avondeten al op ons: tomatensoep met of zonder balletjes, wortelpuree met worst of vegetarische worst en een yoghurtje. Deze keer waren er meer overschotjes als de dagen daarvoor. Zou het snoepwinkeltje daar voor iets kunnen tussenzitten?

Na een kort tussendoortje lieten de kinderen zich aan hun slimste kant in een quiz zien. De moeilijkste vragen, de raadsels, de doe-opdrachten, de strikvragen werden min of meer foutloos beantwoord. De spanning was te snijden en uiteindelijk won … de slimste?

Daarna wasten ze zich en gingen wat slapen.