Pamel: 3de graad: openluchtklassen

Datum Activiteit: 
03/06/2019
Plaats Activiteit: 
De Kalei te Dilsem - Stokkem

Vestiging:

Korte Beschrijving: 

Klik HIER voor het verslag

Maandag, 3 juni.

Kinderen met valiezen of koffers stonden ongedurig aan de schoolpoort op de bus te wachten. Als die arriveerde, werd de bus snel  volledig geladen, bemand en waren wij vertrokken voor onze openluchtklassen. Natuurlijk hadden wij op de ring file. Maar eens dat achter de rug verliep de reis zeer vlot.

 Aan onze verblijfplaats werd de bus dankzij vele bereidwillige helpers vliegensvlug uitgeladen.

Wij kregen van Ann, de verantwoordelijke, enkele leefregels uitgelegd. Daarna konden wij onze kamers keuren en zagen dat het goed was.

Al snel mochten wij in de eetzaal ons middagmaal verorberen:  spinaziestoemp met vissticks en een puddinkje.

In de namiddag verkenden wij de verschillende gebouwen aan de hand van een ‘vogelcluedo’. Kaartjes met informatie over verschillende vogels hingen zowat overal op. Met het nodige denkwerk werden de eigenschappen van de vogels met elkaar verbonden.

In het domein gingen wij op zoektocht naar kriebelbeestjes. Wij bekeken ze onder een vergrootglas en probeerden met een determinatietabel de soort te achterhalen. De meest rare , mooie, vreemde exemplaren stopten wij in de potjes. Dit bewijst dat meisjes en jongens geen schrik van insecten hebben.

Omdat onze magen begonnen te knorren, wisten wij dat het terug etenstijd was: soep, boterhammen en toespijs smaakten heerlijk.

Daarna voetbalden, keuvelden of speelden wij nog wat. Snel moesten wij onder de douche en schreven onze brieven en kaarten voor het thuisfront. Inderdaad. Zo eindigt onze eerste dag. En ja, het was alvast eentje met goed weer. Hopelijk blijft ook dat duren.

 

P.S.: Foto’s van dit alles vinden jullie in het ‘fotoboek’. Zeker de moeite waard.