3de graad: Verslag: De Kalei

Datum: 
06/06/2019
Plaats: 
Dilsem - Stokkem

Vestiging:

Korte Beschrijving: 

Klik HIER voor het verslag

De Kalei, donderdag

 

Het regent ’s nachts meer dan overdag. Als het dan regent, regent het met alles erop en eraan: klank- en lichtspel om vingers van af te likken. Gelukkig waren de kinderen al moe genoeg om er gewoon doorheen te slapen. Toen ze ’s morgens uit het raam keken, waren de laatste plassen alweer opgedroogd en maakten zij zich klaar voor een nieuwe, zonnige dag.

Wij kregen onverwacht maar steeds even welkom bezoek van juf Peggy. Zij had een urenlange rit achter de rug om ons een bezoekje te brengen.

Deze dag stonden twee activiteiten op het programma.

Eerst timmerden ze een vogelhuisje. Of dat was toch het plan. Ze klopten nagels al of niet scheef in de plankjes, schuurden het hout gladder, waren creatief met het stappenplan, hielden hamers en trektangen vast. Of het beoogde resultaat ook gehaald werd, laten wij voorlopig nog in het midden. Maar ieder keek tevreden naar zijn werkstuk, voelde enige fierheid en besloot dat een timmerman een echte vakman moet zijn.

De andere activiteit was het zoeken van een verborgen ‘schat’ met de hulp van ‘geocaching-app’. Met de gsm van de leerkracht trokken ze langs kleine paadjes heuvel op en af, door een groot bos, over heide, langs een mountainbikeparcours, kaarsrecht naar de weggestopte ‘container’. Dit bleek uiteindelijk een blikken doos te zijn met daarin enkele spullen en een logboek. Langs ongeveer, bij benadering dezelfde weg terug arriveerden we op onze verblijfplaats.

Tussen de twee activiteiten aten we ons buikje rond aan soep, frietjes met kip of groenteburger en appelmoes . Het dessert was een ijsje.

Zo komt er een einde aan ons openluchtklassen. Natuurlijk sloten wij die feestelijk met een afscheidsfuif af. Daarvoor douchte iedereen zich grondiger dan anders, haalde hun laatste, feestelijker kleren en dansschoenen boven, legde hun haar in de juiste plooi en was er helemaal klaar voor.

Jammer genoeg zullen hiervan geen foto’s op de site verschijnen: de batterijen van de fototoestellen dienen opgeladen te worden en wij respecteren de privacy van de deelnemers.

Vrijdag komen wij terug. Tot dan.